קייס סטאדי : דגני בוקר PEBBLES זוכרים את משפחת פלינסטון? יאבה דבא דו!
![חדשנות מוטת חוויה קייס סטאדי דגני פבלס](https://static.wixstatic.com/media/c6d308_8b1b3772b6084920b514106dcea46bd2~mv2.jpg/v1/fill/w_687,h_523,al_c,q_80,enc_auto/c6d308_8b1b3772b6084920b514106dcea46bd2~mv2.jpg)
בשנות ה 60-70 , שוק דגני הבוקר בארצות הברית היה לזירת תחרות בין חברות ענק כמו קלוגס ופוסט. פוסט, שביקשה לבלוט בשוק, הבינה שהיא זקוקה למשהו יותר מדגני בוקר טעימים. היא חיפשה דרך ליצור חיבור רגשי עמוק עם הצרכנים הקטנים שלה.
באותה תקופה, הטלוויזיה שלטה על חיי הילדים. סדרות מצוירות כגון "משפחת פלינסטון" היו להיטים של ממש. הדמויות הצבעוניות וההרפתקאות המרגשות של פרד, וילמה, באם-באם ופבלס הפכו אותן לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום של הילדים.
בחברת פוסט ראו הזדמנות לחדשנות לא רק מוצרית אלא גם פרסומית. "למה לא לשלב בין תוכנית הטלביזיה המצליחה משפחת פלינסטון לדגני בוקר לילדים?" וכך נולד רעיון חדשני שלא נראה כמותו עד שנות ה 70: דגני פבלס. דגני בוקר במגוון צבעים וטעמי פירות, הנושאים את שמה של הילדה האהובה פבלס ומקודמים על ידי גיבורי הסדרה.
הקשר בין המוצר לסדרה היה חכם ומבריק. הילדים יכלו להמשיך את החוויה של משפחת פלינסטון גם בזמן הארוחה. זה היה כמו להזמין את הדמויות האהובות שלהם לארוחת בוקר. חברת פוסט הייתה הראשונה לחבר בין עולם הדמיון לעולם האמיתי בצורה כה ישירה. עד אז קידום מכירות נעשה רק באמצעות דמויות מצוירות על גבי האריזות. בהשקה של פבלס הדמויות קמו לחיים 😊
דגני הבוקר של פבלס הפכו להצלחה מסחררת עם השקתם בשנות ה 70. הילדים התאהבו בטעמים, בצבעוניות ובחיבור לסדרה האהובה עליהם. ההצלחה של פבלס הוכיחה שדגנים יכולים להיות הרבה יותר מאוכל. הם יכולים להיות חוויה, הרפתקה והגשמת משאלות.
מה הסיפור של דגני פבלס מלמד אותנו?
חדשנות היא יותר מרק מוצר: היא כוללת יצירת חוויות ויצירת קשר רגשי עם הצרכן.
סיפורים מחברים: שילוב של מוצר עם סיפור טוב יוצר קשר עמוק יותר עם הצרכן.
ההצלחה העולמית של דגני פבלס מזה 50 שנה, היא הזדמנות טובה לדבר על כלי לניהול החדשנות בשם מודל סולם מוצר, שפותח על ידי ג'וזף פיין וג'וזף גילמור ומופיע בספרם The experience economy.
מודל סולם מוצר: מעבר מחומר גלם לחוויה
מודל זה מחלק את עולם המוצר לחמישה שלבים, החל מחומר גלם בסיסי וכלה בחוויה משמעותית שמשנה את חיי הלקוח. דגני פבלס עשו קפיצה גדולה בשנות ה 70 משלב הטובין (דגני בוקר) לשלב החוויה, על ידי יצירת קשר רגשי עמוק עם הצרכן והפיכת ארוחת הבוקר להרפתקה.
איך מודל סולם מוצר נראה בעולם דגני הבוקר:
מוצרים בסיסיים: חומר גלם, הנועד לספק צורך בסיסי ועל כן ניתן להחלפה בקלות (דוגמה: תירס).
טובין: חומר גלם, שעבר עיבוד והותאם לצרכים ספציפיים של הלקוח ( דוגמה: דגני בוקר גנריים).
שירות: פעולה שמבוצעת עבור הלקוח (דוגמה: ארוחת בוקר במלון הכוללת דגני בוקר)
חוויה: אינטראקציה היוצרת זיכרון ורגש אצל הלקוח (דגני פבלס בשנות ה 70 )
השתנות: אינטראקציה היוצרת חוויה משמעותית המובילה לשינוי בחיי הלקוח
(דוגמה: תוכנית תזונתית המבוססת על דגני בוקר בריאים, הכוללת ייעוץ תזונתי ותמיכה אישית)
עקרונות המודל:
המודל דוגל בלדחוף מוצרים במעלה הסולם על ידי עיצובם כחוויות שייחרטו בזיכרון הלקוח ובמקביל למנוע מן המוצרים לגלוש במורד הסולם ולהפוך למוצרי צריכה ריקים מרגש. ככל שהמוצר נמצא גבוה יותר בסולם הערך, כך הפוטנציאל לייצר ערך עבור הלקוח עולה וכפועל יוצא ניתן לגבות ולהרוויח יותר על המוצר. המעבר ממוצר -> לשירות -> לחוויה, מחייב חברות לחשוב מעבר למוצר עצמו ולהתמקד בחוויה הכוללת שהלקוח מקבל. למעבר ממוצר שהוא רק פונקציונלי למוצר שהוא חוויה רגשית מספר יתרונות: בידול: יצירת חוויה ייחודית המאפשרת לחברות להתבלט בשוק תחרותי.
מחיר גבוה יותר: לקוחות מוכנים לשלם יותר עבור חוויה ייחודית.
נאמנות לקוחות: חוויות חיוביות מחזקות את הקשר בין הלקוח למותג.
צמיחה: חוויות חדשניות פותחות הזדמנויות לצמיחה והתרחבות עסקית.
סיפור ההצלחה של דגני פבלס בשנות ה 70 ועד היום, כ 50 שנה אחרי, הוא עדות לכוחה של החדשנות החווייתית, היוצרת חיבור רגשי ומובילה לצמיחה עסקית. הסיפור של דגני פבלס הוא לא היחיד. יש שפע של דוגמאות ממגוון תחומים בהם מותגים בינלאומים גדולים לצד עסקים קטנים מקומיים משתמשים באסטרטגיית חדשנות חוויתית ליצירת צמיחה עסקית. מקווה שעזרתי לך להתקדם צעד אחד נוסף בבניית התשתית העסקית והשיווקית שלך לצמיחה! מאחלת לך המון בהצלחה! מיכל פורקוש כהן שיווק ופיתוח עסקי לחברות מרצה לחדשנות ומנחת סדנאות צמיחה #חדשנות #מודלסולםמוצר #צמיחהעסקית https://www.postconsumerbrands.com/news/pebbles-cereal-history/
Comments